• 19/10/2020 : Cofemel en Brompton - welke toekomst voor functionele werken in het auteursrecht en als het tekeningen-en modellenrecht ?

  26 maart 2021

  Estelle Derclaye (Professor intellectueel eigendomsrecht, Universiteit van Nottingham, Verenigd Koninkrijk, President-elect van de European Copyright Society) zal de centrale bijdrage leveren:
  Cofemel en Brompton - welke toekomst voor functionele werken in het auteursrecht en als het tekeningen-en modellenrecht ?
  De arresten van het Hof van Justitie in de zaken Cofemel en Brompton hebben de status van functionele voorwerpen zoals kleding en fietsen verduidelijkt, maar met gevolgen voor het (...)

 • 21/09/2020 : Over smaak valt wel te discussiëren

  26 maart 2021

  De controverses die kunnen bestaan over smaak en welke impact deze hebben op de bescherming van smaak door het auteursrecht wordt belicht zowel vanuit een culinair oogpunt, door Wim Ballieux van Balls & Glory, als vanuit een juridisch oogpunt, door Marie-Christine Janssens van CiTiP (KU Leuven).
  Wim Ballieu, dat is een man met ballen! Met zijn eigenzinnige restaurantconcept Balls & Glory veroverde hij niet alleen gehaktballiefhebbers in heel Vlaanderen. Hij won er ook de (...)