De “Round Tables” bieden alle deelnemers de kans in kleine groep van gedachten te wisselen. Eerst is er een korte toelichting door een specialist over een specifiek thema. Vervolgens neem je met de specialist en een moderator deel aan twee gesprekken.
Hierbij volgt het menu voor deze samenkomst.
Conceptuele kunst en auteursrecht – Dirk Snauwaert (Wiels)

Wat is conceptuele kunst? Een conceptueel kunstwerk hoeft niet eens een object te zijn. Kan je een concept vastleggen, verkopen en monopoliseren? Een eeuw geleden wou Marcel Duchamp een gesigneerd gebruiksvoorwerp als kunst aanbieden. Zijn ’Fontein’ is een van de mijlpalen in de kunstgeschiedenis.

R&D overeenkomsten - Katleen Jansen (KULeuven Research & Development)

De overheid moedigt samenwerking aan tussen universiteiten en industriële ondernemingen voor innovatieve projecten. Consortiumovereenkomsten bepalen dat elke partij de intellectuele eigendom kan exploiteren die in het kader van een R&D project gecreëerd wordt. Vaak is er ook software in het geding. Hoe gaat men om met de auteursrechten?

Music Maestro – Jo Redwood

Muziek wordt geproduceerd met de hulp van computerprogramma’s en samples. Hoe beleeft een componist en muziek producer de originaliteit? Kan je een sample gebruiken of bewerken zonder de toestemming van de oorspronkelijke auteur?