• Het recht van beschikbaarstelling aan het publiek, het reproductierecht en territorialiteit in de richtlijn informatiemaatschappij (12/05/2014)

  17 juli 2014

  Thema : “Het recht van beschikbaarstelling aan het publiek, het reproductierecht en territorialiteit in de richtlijn informatiemaatschappij” Sprekers : Mr. Jean-Paul Triaille, advocaat De Wolf & Partners, Lecturer UNamur Mr. Sari Depreeuw, advocaat De Wolf & Partners, researcher VUB/LSTS
  Meer dan 10 jaar na de Richtlijn Informatiemaatschappij (2001/29) heeft de Europese Commissie het Brusselse kantoor De Wolf & Partners een studie laten uitvoeren naar de toepassing ervan in (...)

 • Auteursrecht en fiscaliteit (10/02/2014)

  17 juli 2014

  Panelleden :
  Anne Rayet, advocaat Afschrift
  Brent Springael, Advocaat Bird & Bird
  Moderator :
  Herman Croux, advocaat MVVP
  Voor cessie en concessie van auteursrechten is er een bijzondere fiscale regeling. Dit geeft aanleiding tot heel wat publicaties over wat auteursrecht is - in de fiscale doctrine. Op deze lunchcauserie nodigen we twee fiscalisten uit om van gedachten te wisselen met meer klassieke beoefenaars van het auteursrecht. We bespreken welke concepten de fiscale (...)

 • Voorstelling van de studie van CRIDS/KEA “Contractual arrangements applicable to creators : law and practice of selected member states” (24/03/2014)

  17 juli 2014

  Spreekster : Caroline Ker, senior researcher at CRIDS, FUNDP, Namur
  Thema : Voorstelling van de studie van CRIDS/KEA voor het Europees Parlement “Contractual arrangements applicable to creators : law and practice of selected member states” waarin zij een sterkere bescherming voor auteurs in hun auteurscontracten aanbevelen, in het bijzonder voor wat de digitale exploitatie van hun werken betreft.
  Hierbij de slides van Mevrouw (...)